Boligforeninger / Anlægsarbejde / Græsplæne
Plæne af rullegræs, Rådmandsteins Alle, Frederiksberg
 
Plæne og legebakker med rullegræs, Øresundsvej, Købenavn S
Græsplæne

Græsplæne fås: Enten som rullegræs lige til at rulle ud, eller som sået græs. Den første er klar til brug efter 3 uger, mens den såede græsplæne først er rigtig etableret efter 12 – 18 måneder.

Græs har det bedst i sandet jord, men ofte supplerer vi det øverste jordlag med nogle cm vækstmuld. Det er en fordel, at græsplænen etableres i april, hvor jordtemperaturen er tilstrækkelig høj og jorden stadig er fugtig. August måned er også god, fordi jorden er varm, og frøene derfor spirer let, hvis bare de får tilstrækkeligt vand.

Vi starter med at gennemarbejde jorden eller udlægge ny jord, så græsset og derefter tromler med en net tromle. Derved bliver frøene dels trykket lidt ned i jorden, dels lagt i små fordybninger i terrænet – i læ for vinden

Vand, vand og atter vand er vigtigt i etableringsfasen. Slå græsset, når det er 5-8 cm, selv om store dele af græsset ikke rigtigt er kommet frem. Rullegræs slås ugentligt med det samme. Husk, din nye plæne er i lang tid mere ”sart” end en etableret plæne – så behandl den varsomt.

anders matthiessen | CVR: 21 80 69 35 | skudehavnsvej 17A, 2150 Nordhavn - Danmark | Tlf.: 3927 7238 | kontor@matthiessen.dk