Boligforeninger / Anlægsarbejde / Beplantning
 
 

Beplantning

Et godt resultat med nye plantninger kræver, at vi på forhånd har undersøgt jorden. Den skal, for de fleste planters vedkommende, gerne være relativ løs, gerne med indhold af noget ler, for at holde på vandet, men også gerne sandholdig så vandet kan løbe væk, så planterne ikke drukner.

Vi starter med at kultivere jorden, så planterne let kan plantes/pakkes med jord om rødderne. Som udgangspunkt planter vi rodklumpen i samme dybde, som den har stået i på planteskolen – undtagelserne er roser og klematis, som plantes 5 cm. dybere. Til sidst klipper vi skæve og knækkede kviste af.

Vand, vand og atter vand er vigtigste i etableringsfasen. Vi slutter med at vande, men det er vigtigt, at kunden fortsætter intensivt de første uger. Hvis bladene hænger, eller hvis jorden er tør 5 cm nede, bør man vande til jorden er gennemvåd. Husk at etableringsfasen på beplantning kan vare helt op til 4-5 år. Specielt planter uden klump eller potte samt en lang række hækplanter, er særlig følsomme og kan let tørre ud - 10 minutter i solen i foråret kan være nok til at slå planeter ihjel, hvis de ikke er våde!

Inden igangsættelse af beplantningsopgaven kommer vi typisk med ideer til beplantning. Ved større beplantningsopgaver anbefaler vi, at vores havearkitekt bliver koblet på opgaven.

 

anders matthiessen | CVR: 21 80 69 35 | skudehavnsvej 17A, 2150 Nordhavn - Danmark | Tlf.: 3927 7238 | kontor@matthiessen.dk